Seniorit ja tekniikka

Internet ja sen palvelut ovat saatavilla kaikkialla ja lähes kaikki on mahdollista niiden kautta. Ikäihmiset eivät ehkä ole tarpeeksi tietoisia näistä asioista. He voivat pelätä kysyä apua tai ehkä he ajattelevat, että kaikki tämä on täyttä roskaa. Mutta kun heitä on ohjattu käyttämään älykkäitä laitteita ja saatu heidät tuntemaan, että laitteet ovat turvallisia käyttää, on nähty, että asenteet voivat muuttua.

Ikääntyminen vaikuttaa ihmisen aisteihin vähitellen, kuuloon, näkökykyyn ja tuntoaistiin. Kosketusteknologiaan perustuvat laitteet kuten tabletit, iPadit ja älypuhelimet, joissa on suuremmat näytöt, helpottavat laitteiden ja sovellusten käyttöä.

Pelit, jotka on tarkoitettu muistin virkistämiseen ja terveyden seurantaan, voivat tuoda positiivisia vaikutuksia iäkkäille ihmisille. Elämän laatu voi parantua merkittävästi. Näissä laitteissa on myös käyttöä helpottavia ominaisuuksia, kuten: – kirjasinkokoa voidaan säätää, kieliasetuksia muuttaa, muistutuksia laittaa, sijainti voidaan ilmoittaa jne. Nämä ominaisuudet voivat rohkaista senioreita käyttäämään niitä.

Sosiaalinen media voi tuoda todella käteviä käyttöympäristöjä ikääntyville. Sovellukset kuten Facebook ja Skype ovat todella hyödyllisia sosiaalisessa vuorovaikutuksessa. Facebook auttaa ikääntyvää olemaan ajantasalla ja olemaan tietoinen perheenjäsentensä olinpaikasta ja olosuhteista. Facebookissa voidaan jakaa kuvia, kommentteja, vaihtaa maksuttomia viestejä, luoda tapahtumia ja kutsua sukulaisia niihin.

Toisaalta ilmaiseen video/konferenssipuheluun ja chattailuun voidaan käyttää Skypea.Youtubessa voi olla viihdyttävää katsella elokuvia ja lukea blogeja ja artikkeleita Internetissä.

Ei ole koskaan liian myöhäistä oppia uusia asioita ja nuorempien sukupolvien velvollisuus on opettaa ikääntyviä. Me (BelleGames) keskitymme suunnittelussa nimenomaan kehittämään pelejä ikääntyville ja suunnittelemaan sellaista Internet sivustoa, jossa on sisältöä, joka kiinnostaa ikääntyviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *