Mikä on Skype?

Skype on pikaviestiohjelma, jolla Skypen käyttäjät voivat ilmaiseksi keskustella keskenään ja soittaa toisille video- tai äänipuheluita Internetissä, tämä palvelu on ilmainen. Skypellä voi myös lähettää tekstiviestejä ja soittaa tavallisiin puhelimiin, mutta näistä peritään maksu.

Skypessä on myös mahdollista ryhmäpuheluun ja puhelussa voi olla jopa 20 keskustelijaa samaan aikaan. Lisäksi käyttäjät pystyvät lähettämään toisilleen pikaviestejä ja tiedostoja. Skypeä ei ole pakko käyttää videopuheluihin, sillä myös tekstimuotoinen viestittely kaksin keskeisessä chatissä tai ryhmässä on mahdollista.

Skypen käyttö
Ensin Skype pitää ladata tietokoneelle/älylaitteeseen osoitteesta: https://www.skype.com/fi/download-skype/
Tallenna tiedosto haluamaasi kansioon esim. Työpöydälle. Avaa tiedosto. Toimi ruudussa näkyvien ohjeiden mukaan. Asennuksen päätteeksi Työpöydälle luodaan sovelluksen pikakuvake, josta klikkaamalla pääset käyttämään Skypeä.

Skypen käyttöä varten joudut luomaan ilmaisen Skype-tilin, jolla voit kirjautua Skypeen. Tili luodaan avaamalla Skype (pikakuvaketta painamalla) ja valitsemalla valikosta Luo uusi tili. Seuraa ruudussa näkyviä ohjeita.

Jotta voit lähettää viestejä tai soittaa videopuheluita, sinun pitää ensin lisätä kaverisi yhteystieto.

Yhteystietojen lisääminen:
1. Siirry Yhteystiedot-osioon.
2. Valitse yhteystietokuvake tai kirjoita suoraan Etsi-tekstiruutuun lisättävän henkilön nimi, Skype-nimi tai sähköpostiosoite. Klikkaa Etsi Skypestä.
3. Valitse kaverisi hakutulosten joukosta ja klikkaa Lisää yhteystietoihin.
4. Esittele itsesi kirjoittamalla lyhyt viesti ja klikkaa Lähetä.

Kyseinen henkilö lisätään yhteystietoluetteloosi, mutta pysyy offline-tilassa, kunnes hyväksyy pyyntösi. Kun pyyntö on hyväksytty, näet kaverisi tilan ja voit soittaa hänelle niin ilmaisia perinteisiä äänipuheluja, kuin myös videopuheluja.

Soittaminen

Kilkkaa kaverisi nimeä ja valitse joko luurin kuva äänipuheluita varten tai videokameran kuva videopuheluita varten. Voit myös lähettää pikaviestin chatissä tai lisätä henkilöitä ryhmäpuheluita varten painamalla kuvaketta, jossa on miehen pää ja plus-merkki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *