Kosketuslaitteet ja pelit

Ihmisen ikääntyessä tapahtuu monenlaisia muutoksia fysiologiassa. Näkö- ja kuuloaisti sekä motoriikka että kognitiiviset taidot alkavat heiketä vähitellen. Kaikki nämä asiat on otettava huomioon suunniteltaessa pelejä ja sovelluksia senioreille ja pelisuunnittelijoiden on otettava huomioon hyvin erilaisia asioita kuin nuoremmille ikäryhmille suunniteltaessa.

Tablet-laitteet ovat kosketusnäyttöisiä tietokoneita ja niiden merkittävimpiä etuja on, että laitteen käyttäminen omalla sormella on helppoa, ei tarvita mitään lisälaitteita (hiirtä) avuksi.

15146841_589778587874070_575923901_o

Varsinkin kokemattomalle käyttäjälle kosketuslaite tarjoaa vaivattoman tavan aloittaa Internetiin tutustumisen. Kosketusnäytön hyödyt tulevat hyvin näkyville juuri senioreille kehitetyissä peleissä kuten BelleMemory ja Pasianssi.

Tämän lisäksi kun senioreille pystytään hyvin perustelemaan teknologian hyötyjä, he ovat valmiita myös sitä käyttämään. Tämän vuoksi BelleGames on suunnitellut aloittavansa opetusvideoiden tuottamisen. Näissä videoissa on tarkoitus opettaa mm. sähköpostin luontia, facebook-tilin tekoa ja muita perusasioita Internetin käyttöön.

Hyödylliset kommunikointisovellukset helpottavat mahdollisuuksia pitää yhteyttä läheisiin, sukulaisiin ja tuttaviin. Tämä hyötynäkökohta voi olla yksi sellainen tekijä, että senioreilla on motiivi tietokoneen ja sovellusten käytön aloittamiselle.

BelleGamesin kehittämän Pasianssin voit ladata Googlen sovelluskaupasta.
BellePasianssi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *